8.9.17

BENELLI-MALOSSI-PIRELLI : Έξι παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στα 50, 85 και 100 cc

BENELLI-MALOSSI-PIRELLI : Έξι παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στα 50, 85 και 100 cc

Ένα σκούτερ, τρεις κινητήρες, έξι ρεκόρ

Η Pirelli, σε συνεργασία με το Moto Club Benelli Ιταλίας και τη Malossi, καταφέρνουν να πετύχουν έξι νέα Παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας με σκούτερ, στη Bonneville Salt Flats των ΗΠΑ.

Τέλη Αυγούστου στην Αμερική, στη θρυλική αλυκή Bonneville Salt Flats, στη Γιούτα των ΗΠΑ, η Malossi, η Pirelli και το Moto Club Benelli της Ιταλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο την κατάρριψη παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας σκούτερ.

Το σκούτερ, ένα Benelli 491 με γραφικά φτιαγμένα από τον Aldo Drudi (τον διάσημο σχεδιαστή που είναι υπεύθυνος για όλα τα κράνη του Valentino Rossi εκτός των άλλων).

Το Benelli προετοιμάστηκε προσεκτικά από την εταιρία Malossi με κινητήρες 50, 85 και 100cc, και τον γκουρού των δίχρονων κινητήρων, Jörg Möller.

Ο παθιασμένος εμπνευστής πίσω από το έργο “Από την Bologna στη Bonneville”, είναι ο μηχανικός Fabio Fazi, που ήταν και οδηγός του Benelli με κινητήρα Malossi στα πρώτα δύο ρεκόρ που επιτεύχθηκαν την Κυριακή 27 Αυγούστου στην κατηγορία των 50cc.

Ο Fazi, μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIM και μέλος του Moto Club Benelli, πέτυχε μέγιστη ταχύτητα 114,823 km/h στην απόσταση του χιλιόμετρου και 114,737 km/h στην απόσταση του μιλίου (1.609 μέτρα).

Οι ταχύτητες αυτές βγαίνουν – σύμφωνα με τους κανονισμούς – από τον μέσο όρο δύο προσπαθειών, που γίνονται και στις δύο κατευθύνσεις.

Τα επόμενα τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ έγιναν την Τετάρτη 30 Αυγούστου από τον πρώην αγωνιζόμενο στο Παγκόσμιο και Ιταλικό πρωτάθλημα Superbike, τον Mauro Sanchini, με το σκούτερ να φοράει κινητήρες 85 και 100cc.

Ο Sanchini, ο οποίος ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα με τη Malossi τη δεκαετία του 1990, συνεργάστηκε ξανά τώρα με την εταιρία, κατακτώντας τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ με ταχύτητα 133.002 km/h στην απόσταση του ενός χιλιομέτρου και 132.468 km/h στο μίλι για τα 85cc.

Αντίστοιχα στα 100 cc πέτυχε 142.088 km/h (ένα χιλιόμετρο) και 141.914 km/h (ένα μίλι) στα 100cc.

BENELLI-MALOSSI-PIRELLI : Έξι παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στα 50, 85 και 100 cc


Ο Διευθυντής του Τμήματος Δοκιμών της Pirelli ο Salvo Pennisi, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόκληση και συνεργάστηκε με το Moto Club Benelli, δήλωσε: “Η επίτευξη παγκόσμιων ρεκόρ δεν είναι καινούργια υπόθεση για την Pirelli. Από το 2000 έχουμε πετύχει 21 παγκόσμια ρεκόρ και τώρα έξι ακόμα ρεκόρ προστίθενται στις επιτυχίες μας. Με δεδομένο ότι φέτος παρουσιάσαμε τα καινούρια ελαστικά Diablo Rosso Scooter, είχαμε την πεποίθηση ότι η απόδοσή τους θα μπορούσε να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην επίτευξη αυτής της πρόκλησης”.

Σχετικά με την Bonneville Salt Flats

BENELLI-MALOSSI-PIRELLI : Έξι παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στα 50, 85 και 100 cc


Η Bonneville Salt Flats International είναι μια προϊστορική αποξηραμένη λίμνη-αλυκή (σε υψόμετρο 1.280 μέτρων) μήκους 104 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στα βορειοδυτικά της πολιτείας της Γιούτα.

Η λίμνη καλύπτεται το καλοκαίρι από ένα στρώμα αλατιού ως αποτέλεσμα της εξάτμισης του νερού, το οποίο μπορεί να φθάσει σε πάχος ακόμα και δύο μέτρων.

Tη χειμερινή περίοδο η μικρότερη εξάτμιση αφήνει το νερό να καλύψει εν μέρει το στρώμα του αλατιού, ενώ την άνοιξη το νερό αρχίζει να εξατμίζεται.


Το καλοκαίρι, οι άνεμοι βοηθούν στην εξομάλυνση της έκτασης του αλατιού, δίνοντάς του μια σκληρή επιφάνεια, εμποδίζοντας την ανάπτυξη κάθε φυτού και καθιστώντας την αλυκή ιδανικό τόπο για τα ρεκόρ ταχύτητας.

Τα παγκόσμια ρεκόρ που καταρίπτονται κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην Bonneville, αναγνωρίζονται και πιστοποιούνται από την AMA (Αμερικανική Ένωση Μοτοσυκλετών) και την FIM, τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού.

Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...